Bio-release massage cursus

Voor als je wil  kennismaken met massage en wil leren hoe je een ontspannende massage kunt geven. Met  verschillende technieken leer je om vanuit rust en aandacht aan te raken. Door zacht lichaamswerk en bewustwordingsoefeningen leer je de verbinding maken tussen lichamelijke klachten en psychische factoren. Als we zorgvuldig en respectvol  zijn in de aanraking naar onszelf en de ander groeit het vertrouwen waardoor heling kan ontstaan.

Wat is bio-release?

Het woord bio-release duidt op het loslaten van spanningen die zich hebben vastgezet in je lichaam. Door het loslaten kan de bio-energie, of levensenergie meer gaan stromen.

Uitgangspunten

Een belangrijk uitgangspunt bij bio-release is ons zelfregulerend vermogen. We gaan uit van de wijsheid van het lichaam, het vermogen van ons lichaam om met spanningen om te gaan.

Weerstand zien we als een functioneel deel van jezelf waar je respectvol mee om kan gaan. Dit houdt in dat je niet gedwongen wordt tot iets wat je zelf niet wilt. De technieken die we gebruiken zijn zacht, het uitgangspunt is “smelten”, niet forceren.

Inhoud van de cursus

Elke keer beginnen we met de bio-release oefeningen. Hierna wordt er een bepaalde massage behandeld die de cursisten met elkaar oefenen.

Je leert verschillende massages zoals een nek-, schouder-, rug- massage, een gezichtsmassage, een rustgevende en een vitaliserende massage. Er wordt ook aandacht besteed aan de theorieën die aan dit werk ten grondslag liggen

Voor wie?

Deze cursus is voor iedereen die wil kennismaken met massage of wil leren hoe een ontspannende en vitaliserende massage te geven.

Neem contact op als je interesse hebt in deze cursus.

Zie ook de cursus: 

Energie en bescherming