Biodynamische therapie

Biodynamische therapie

Dit is een lichaamsgerichte- en massagetherapie. Het is een zachte methode met positieve aandacht voor jezelf en met respect voor je grenzen of weerstand. We gaan uit van de eenheid van lichaam en geest en stellen het lichaam in de therapie centraal. Elk mens heeft in zichzelf het vermogen om spanningen te reguleren. De massages en de therapie stimuleren dit vermogen. Biodynamische therapie kan je helpen het contact te versterken met het gezonde, levendige deel in jezelf. Het kan je helpen bij het vinden van een nieuwe balans en kwaliteit in je leven.

Bij psychische klachten

Psychische spanningen en onverwerkte emoties kunnen lichamelijke verhardingen veroorzaken. Via lichaamswerk of massage kun je onverwerkte ervaringen uit het verleden opsporen. Emoties kunnen dan alsnog de ruimte krijgen en spanningen worden ontladen. Daarbij is het aanraken vanuit rust met zorg en respect heel belangrijk.

Bij lichamelijke klachten

Vaak beïnvloeden ziekte en pijn de manier waarop je in het leven staat. Werken met het lichaam via massage en ademhaling kan bijdragen aan verlichting van de klachten. Door beweging, aanraking en aandacht kunnen gespannen of koude delen van het lichaam beter doorstromen. Zo kan vitaliteit of juist ontspanning worden verkregen.

Lichaamsgerichte / Vegeto therapie

Bij lichaamsgerichte therapie word je uitgenodigd onverwerkte emoties en spanningen in het lichaam te onderzoeken. Contact met je lichaam door aandacht voor je adem, aanraking en beweging helpt de vastgezette emoties te herkennen zodat je deze kunt ervaren en doorleven. Ik begeleid je in het blijven volgen wat er gebeurt. Ook kunnen we innerlijke beelden of visualisaties gebruiken om je te helpen onderliggende problemen uit te werken.

Voor wie?

Voor mensen met psychische en psychosomatische klachten. Bij depressies, angsten of spanningen. Als ondersteuning bij veranderingen door bijvoorbeeld ziekte of verlies.

Zie ook:

Trauma therapie